Eigen gemaakte producten verkopen, daar begon ik een aantal jaren terug over te fantaseren.

Leuke en mooie dingen maken met mijn handen, doe ik al sinds ik klein ben. Knutselen en kleuren en later mijn kamer elke week een andere kleur schilderen en zelf meubeltjes maken. Als 15 jarige leerde ik van mijn moeder de basis van het naaien op een naaimachine.
Ongeveer 10 jaar geleden kreeg ik het naaivirus te pakken door de geboorte van mijn neefje. De geboorte van Jelte in 2015 zorgde ervoor dat mijn naaimachine overuren draaide en ideeën in overvloed kwamen.

Toen Jelte ging staan, ging ik op zoek naar leuke schoentjes waarop hij niet uit kon glijden en goed waren voor de ontwikkeling van het lopen (soft soles). En er natuurlijk leuk uitzagen! Omdat ik zulke slofjes niet naar mijn wens kon vinden, ben ik zelf babyschoentjes gaan ontwerpen en maken. Er gingen vele misbaksel vooraf totdat ik goed passende en leuke schoentjes voor Jelte had gemaakt. Hier kreeg ik zo veel leuke reacties op, dat ik begon te dromen over de online verkoop van mijn handgemaakte babyschoentjes. Toen de kans kwam om te stoppen met mijn baan als architect bij een architectenbureau, heb ik deze kans gegrepen. En de stap durven zetten tot het opzetten van mijn eigen webshop. Ik wilde namelijk niet later denken "had ik maar..."  

Tot de dag van vandaag heb ik daar totaal geen spijt van! Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken en eigen baas te zijn. Elke keer als er een bestelling binnenkomt, krijg ik een kick en word ik heel blij van de lieve en leuke reacties die ik krijg.

Ondertussen maak ik niet alleen meer babyschoentjes, maar ook andere lederen producten. Wat vind ik het leuk om me zelf steeds uit te dagen en steeds een stapje verder te gaan in wat ik kan maken! Maar wat voor mij het allerbelangrijkste is: ik word mega blij van het maken van mooie dingen en nog blijer van blije klanten!

Happy shopping!
 

Liefs,

Ellen (LL)

Wil je nog meer over mij lezen, lees dan het leuke artikel op Single Mama.

 

Studio LL Ellen Smit in haar atelier achter een industriele naaimachine

© 2016 - 2022 Studio LL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel