Wat leuk dat je overweegt een Studio LL camera sling aan te schaffen! Met een sling kan je 1 camera dragen. De sling draag je crossbody. Wist je dat ik alle slings zelf maak in mijn aterlier op onze zolder?

Bevestiging van je camera
De camera hangt aan de sling; de meegeleverde schroefoog draai je in de onderzijde van de je camera. Aan het oog hang je de haak. Dit is de meest stevige haak die ik kon vinden, met een maximaal draagvermogen van 90kg. De haak sluit met een schroef. Hij kan dus nooit zomaar open gaan! De haak is zo eenvoudig mogelijk, zonder beweegbare delen (op de schroef na). Ik heb hier heel bewust voor gekozen, alles wat kan draaien of bijvoorbeeld opent met een veertje, is kwetsbaar. Dus geen standaard haak die ook voor tashengsels gebruikt worden, of een snap hook die wel heel gemakkelijk te openen is.
Check dit filmpje om de haak te zien!

Veiligheidsstrap
Voor extra veiligheid van je camera, bevestig je ook altijd de veiligheidsstrap aan je camera, op de plek waar je normaal een camerariem vast maakt. Je kan kiezen tussen een leren veiligheidsstrap met haakje of een stevig zwart verstelbaar nylon band.
- Zwart nylon band: het nylon band is ontzettend stevig, het kan maar liefst tot 200kg dragen! Je bevestigt het bandje net zoals een camerariem. Dit bandje is daardoor ook verstelbaar. Het nadeel is dat het meer tijd kost om je camera aan dit bandje te bevestigen. Door het gebruik van peak anchor links (niet bij geleverd) in combinatie met het nylon band, kan je alsnog je camera snel loskoppelen van de sling. Ik adviseer te kiezen voor het zwarte nylon bandje.
- Leren strap met haakje: het leren bandje zit aan de ene zijde met een holniet aan de ring vast en de andere zijde een musketon haakje. Dit haakje past in de meeste gevallen (zoals bij een canon) niet direct aan je camera. De meeste fotografen gebruiken een standaard sleutelring om dit probleem op te lossen. Ook al is dit leren bandje in gebruik snel, een haakje blijft wel altijd een kwetsbaar onderdeel.

Sling 2.0?
De sling 2.0 heeft een extra bandje dan van de rug, onder de oksel door naar de borst loopt. Dit zorgt in combinatie met de extra ringen in dit model, dat de sling heel goed aansluit bij je lichaam en goed blijft zitten. De gewone sling heeft dit niet en ligt daardoor wat minder stevig op de schouder en kan het schouderstuk en de gesp verplaatsen.

 

Tuigleer of gewoon leer
Tuigleer wordt gemaakt van de dikste stukken huid van de rund. Daardoor is 1 laag leer voldoende, het heeft dus geen stiksels! Het is wat stugger leer maar wordt bij gebruik soepeler. De randen van het tuigleer polijst ik zodat ze glad worden.

De slings in gewoon leer zijn gemaakt van 2 lagen leer, als dan niet met een versteviging in de kern. De 2 lagen zijn doorgestikt. Bij tuigleer zie je geen stiksels bij gewoon leer dus wel! De randen van gewoon leer kunnen wat rafelen.
Beide opties zijn heel stevig.

Kleuren
Een camerasling kan ik in verschillende kleuren leer voor je maken. Leer is een natuurlijk product, houdt er dus rekening mee dat de structuur en kleur kan verschillen van de weergave. Ook kan het leer verkleuren.

Voor tuigleer heb je voor alsnog alleen de keuze tussen zwart en cognac leer. Voor gewoon leer heb je meer keuze.
Staat jouw favoriete kleur er niet bij? Stuur mij dan een bericht. Ik heb nog meer kleuren leer liggen, de zogenoemde singels. Dit is leer dat niet na te bestellen is en waarvoor geldt: op = op. Het combineren van verschillende kleuren leer is ook mogelijk. Schouderstukken of andere details van het harnas in een harige dierenprint? Het is allemaal mogelijk, zo kan creëer jij je eigen unieke sling!

Personaliseren
Je sling kan ik personaliseren door middel van laseren. Ik kan je favoriete tekst er op laseren, maar ook je bedrijfslogo. Het personaliseren bestel je er los bij. Wil jij je eigen logo op de sling? Houdt er dan rekening mee dat je maximaal 18mm hoogte hebt voor je logo. Niet alle logo zijn dan nog geschikt omdat ze dan onleesbaar worden.

© 2016 - 2022 Studio LL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel